Tjänstepension vid eget AB
Sök:

Tjänstepension vid eget AB

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla Jönsson

ställde för sedan frågan: Tjänstepension vid eget AB

Hej,

Jag fick rådet att inte sätta pengar i tjänstepension utan istället ta ut mer lön och sätta i ISK.

Är det så enkelt?

Mvh

Camila

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Gränsen där din lön påverkar din statliga pension är från år 2020  538 700 kr per år, lika med 44 892 kr per månad. På belopp över 523 200 kr per år lika med 43 600 kr per månad betalar du statlig inkomstskatt med 20 procent. Lyfter du lön från ditt aktiebolag på de här nivåerna är en avsättning till tjänstepension att föredra.

Lyfter du en mer normal lön är det enligt min åsikt betydligt intressantare att strunta i tjänstepensionen och spara i ett ISK i stället.

Har din bank sålt på dig en tjänstepension med efterlevandeskydd, kan du börja spara i ett ISK och köpa ett efterlevandeskydd separat. Detta blir oftast billigare.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-11 klockan 10:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.