Tjänstepension vs ISK-konto
Sök:

Tjänstepension vs ISK-konto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jon

ställde för sedan frågan: Tjänstepension vs ISK-konto

Hej!

 

Jag driver ett aktiebolag och har under sista 15 månaderna öppnat en tjänstepension via aktiebolaget hos avanza, jag kan alltså ta ut pengarna från kontot och dom är inte låsta på ngt sätt. Jag sparar regelbundet varje månad sedan jag öppnade kontot. Nu har jag dock fått ta del av ett arv som jag har tänkt att jag skall använda till mitt sparande, dock kan jag ju inte använda dom pengarna till min tjänstepension på avanza iom att dom pengarna måste komma från bolaget.

För att inte gå miste om ränta på ränta effekten med ”en större hög pengar”, vore inte det bästa att betala ut pengarna från tjänstepensionen på avanza och öppna ett isk-konto(jag har redan ett), där jag i framtiden betalar ut lön åt mig istället och sätter in den summan på isk-kontot och det blir mitt sparande?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jon!

Det spelar ingen roll med ränta-på-ränta effekten om det ligger i en stor hög, eller två mindre högar, du får ändå samma ränta-på-ränta effekt.

Eftersom du får exakt lika mycket ränta-på-ränta om du har det separat, så känns det bättre att köra ett nytt ISK för arvet och spara det där och fortsätt med tjänstepensionen där du har det nu.

Lycka till!

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-11 klockan 12:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.