Tjänstepension vs ISK
Sök:

Tjänstepension vs ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias

ställde för sedan frågan: Tjänstepension vs ISK

Om man löneväxlar och sparar i tjänstepensionen istället för ISK, hur ser skatten ut under tiden som pengarna växer?

Om man inte betalar schablonskatten som ju finns på ISK så borde det över tid handla om rätt mkt man sparar in på det, eller hur?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Avkastningsskatten per år på ett ISK är för närvarande 0.453 procent.

Avkastningsskatten per år  på ett pensionssparande är för närvarande 0.075 procent. På 100 000 sparade kronor betalar man 75 kr. Lågt jämfört med mycken annan skatt….

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-19 klockan 09:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.