Kan inte samla ihop tjänstepensionerna från AMF Pension...
Sök:

Kan inte samla ihop tjänstepensionerna från AMF Pension…

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Catharina Andersson

Den här artikeln publicerades 2017-04-06 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Kan inte samla ihop tjänstepensionerna från AMF Pension…

Hej!

Tänkte samla mina tjänstepensioner för att minimera avgifterna men har fått besked från AMF att detta inte går.

Stämmer detta? Tips på hur jag ska tänka runt min tjänstepension tas tacksamt emot.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

En del tjänstepensioner är flyttbara, andra inte. Det kan ha att göra med när försäkringarna tecknades (gamla försäkringar är inte lika flyttbara). Eller om pensionen börjat betalas ut.

Så har man tjänstepensionen på ”fel” ställen går det inte alltid att göra något åt det. Då får man försöka göra det bästa av den situationen. Ofta finns det hyggliga fondval även hos ”dåliga” leverantörer.

Förhoppningsvis utökas flytträtten framöver.

Hur du ska tänka i allmänhet är svårt utan att veta något om vem du är, hur din situation ser ut och vilka pensionslösningar du har. Däremot finns det bra hjälp att få från oberoende pensionsrådgivare som inte lever på provisioner från försäkringsbolagen, t ex Kollberg & Enkvist (http://koen.se) – kolla gärna med någon sådan!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Håller helt med i svaret ovan. Ett tips som jag har gjort några gånger är att ge t.ex. Avanza eller Nordnet en informationsfullmakt och låta dem göra hela research-jobbet kring att identifiera vilka pensioner etc som är flyttbara. Det är gratis och de gör det naturligtvis med ambitionen att få dig som kund.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-06 klockan 14:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.