Tjänstepensionsfunderingar / placering
Sök:

Tjänstepensionsfunderingar / placering

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henning

ställde för sedan frågan: Tjänstepensionsfunderingar / placering

Hej, har samlat ihop flera tjänstepensionskonton hos min bank via olika arbetsgivare. Är mitt i livet, hoppas jag, så många år kvar (15+) till pension. Givetvis så kostar många av bankens fondprodukter mellan 1-2%, så frågan är om jag gör bort mig helt genom att endast välja EN (deras billigaste globalfond ~0,4% avgift) på samtliga mina konton? Då får jag stor aktieexponering utspridd på många bolag. Kan ev finnas en möjlighet att flytta till en annan förvaltare men inte tänkt så just nu. Har några äldre konton som inte fylls på utan där pengarna får jobba och konto där löpande insättningar görs nu, om ni anser att man ska tänka annorlunda på fondvalet mellan kontona.

Läser man rekommendationer från ex Avanza så tycker de att man ska ha både globalt, Sverige och tillväxtmarknader i portföljen.

Hur tänker ni?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Henning!

Finns lite delade meningar här på bloggen om hur en portfölj bör byggas upp med antal fonder och exponering.

Tycker verkligen inte det är något fel val av dig med en globalfond som har låg avgift, utmärkt!

Sedan kan du fundera om du vill ha mer exponering mot Sverige och tillväxtmarknader i din tjänstepension, vissa hade valt det och andra inte, upp till dig men ingen är fel!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-01 klockan 21:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.