Total översikt över olika depåer
Sök:

Total översikt över olika depåer

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jon S

ställde för sedan frågan: Total översikt över olika depåer

Hej Jan (och övriga),

Först, tack för att du delar med dig så frikostigt av din kunskap. Jag rekommenderar er till familj och vänner.

Hur gör ni för att få en total översikt av alla placeringar?

Idag har jag mina placeringar hos Avanza, Lysa, olika sparkonton istället för räntefonder (SBAB, 7Days), HSB Bospar och guld från Bullion (länk från rikatillsamman.se). Jag vill få en komplett översikt på ett ställe.

Idag samlar jag aktuellt saldo i ett Google sheet en gång i månaden.

  • Men det säger inget om värdeutvecklingen eftersom beloppen inkluderar transaktioner.
  • Det är inte heller möjligt att göra en analys av hela portföljen för att se total spridning på länder och branscher.
  • Även om jag skulle flytta Lysa och sparkontona till Avanza skulle HSB bospar och guldet fortfarande inte ingå.

Hur gör ni?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jon,

Jag har det inte så utspritt som dig men har också olika några tillgångar på olika ställen. Just nu framförallt hos Avanza men också lite hos SBAB och sedan Länsförsäkringar bank.

Precis som du har jag också en spreadsheet som jag brukar uppdatera regelbundet. Det ger faktiskt en hyfsat bra översikt om min nuvarande riskprofil och hjälper se om det finns behov att ombalansera lite extra. Som sagt är detta mest för riskprofilen och för att kolla om fördelningen aktier/ränta/ och evt guld håller.

För att få en översikt av den totale spridningen av alla mina portföljer över branscher, regioner, osv använder jag den gratis ”portföljhanteraren” på morningstar.se. Och sedan ”x-ray”-analys på den. Den enklare varianten av hanteraren fungerar bra där jag väljer och lägga till alla mina fonder och aktier som jag har i samtliga portföljer och sedan anpassar jag fördelningen mellan de enligt min spreadsheet.

Jag tycker att det ger en mycket bra bild. Och fortfarande kan jag ha mina investeringar på alla ställen där jag tycker de ska vara.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-20 klockan 09:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.