Trackers
Sök:

Trackers

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joel

ställde för sedan frågan: Trackers

Hej Jan! Avanza har precis släppt sin nya produkt "trackers" och jag undrar vad du tycker om dem. Exempelvis så finns det en tracker som följer den svenska fastighetsmarknaden som jag tycker verkar intressant, avgifterna är avsevärt lägre kontra vanliga fastighetsfonder. Tror du detta kan vara något att investera i på en 5-10 års period?

Mvh Joel

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

När du köper aktier får du aktier. När du köper fonder får du andelar i en fond som äger aktier.

När du köper Trackers får du en artificiell produkt som banken tar väldigt bra betalt för. Banken roffar dessutom åt sig en vinst både när du både köper och säljer.

Avanza har en bra globalfond. Tyvärr finns det även mindre bra produkter i deras sortiment. Personligen skulle jag aldrig satsa på detta.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-29 klockan 00:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.