Traditionell Kaptialförsäkring - krockkudde
Sök:

Traditionell Kaptialförsäkring – krockkudde

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Traditionell Kaptialförsäkring – krockkudde

Hej

Jag har en Kapitalförsäkring med traditionell förvaltning som jag har lite funderingar kring hur jag skall hantera. KAn jag se denna som ett alternativ till att sätta pengarna i räntefonder och därmed ha den som ”krockkudde”.

Försäkringen har jag hos ett stort stabilt bolag och den ger ett antal procent i avkastning. Tänker jag rätt om jag behåller den eller hur skall jag resonera, är det ett bra sparande?

Mvh

Anders

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Idén med en krockkudde (eller räntefonder…) är de ska användas för att balensera sitt innehav. Kort betyder det att om andelen aktier sjunkit till 85% av innehavet och räntedelen stigit till 15% av innehavet så säljer man räntefonder och köper aktiefonder så att fördelningen blir 90/10 (om det var ursprungsfördelningen). Det blir knepigt att göra med en traditionell kapitalförsäkring.

Jag hade inte sett den som ett alternativ till krockkudde, men jag förstår ditt resonemang. En traditionellt förvaltad KF har ju en garanti och vill man åt den så är det till priset av lägre förväntad avkastning över tid.

Har du räknat på vad du betalar för garantin över låt säga en 10-årsperiod?

/Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-30 klockan 14:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.