Transcendent group
Sök:

Transcendent group

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Danne

ställde för sedan frågan: Transcendent group

Hej. Transcendent Group ska noteras på Nasdaq first north och erbjudande finns nu på Avanza. Finns även ett poddavsnitt där Niklas på Avanza intervjuar VD för företaget.

Tycker företaget ser intressant ut vid första anblick och ska vara det ända renodlade GRC- bolaget på börsen. Dock nämner VD att man konkurrerar med ”big four” revisionsbolagen (pwc, EY etc) vilket gör mig osäker.

Vad tycker ni andra? Några som redan nu har bestämt sig för att teckna?

 

Mvh

Det finns 5 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag kommer teckna i Transcendent Group. Jag tycker att det låter som ett intressant företag som verkar i en bransch som borde kunna vara riktigt bra. Att de konkurrerar med big four ser jag inte som ett problem utan snarare som ett tecken på att det är en bra bransch med fina möjligheter. Ska bli spännande att följa!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vilket nitlott att man tecknade känner jag nu.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mia

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag håller inte med om ovanstående svar. Även om ett företag är bra, så behöver ändå inte aktien vara köpvärd.

Ett exempel. EQT börsintroducerades till en kurs av 67 kr. De som sålde första dagen tjänade 15-20 kr. Tänk om kursen hade satts till 105 kr. Då hade de nya ägarna tappat tjugo kronor i stället.

Det är inte bara att tro att det är rätt att teckna aktier, även om bolaget jobbar i en framtidsbransch. En ekonomisk analys behövs alltid!

Jag har ännu inte analyserat prospektet. Av det lilla som jag läst, så är det inte alls självklart att vara med. Vi får se.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller helt med Nestor, för att teckna aktier i ett bolag som ska introduceras till börsen så krävs verkligen en grundlig analys på bolaget, behöver verkligen inte vara köpvärt på kursen som dom vill introducera sig på.

  Varför en rekommendation att teckna EQT kom var nog endast för att det var en sådan uppståndelse runt noteringen att en större mängd kommer att teckna, vid sånna tillfällen så kommer troligtvis kursen att skjuta upp första dagarna bara för att många vill in.

  IPOs är inget klart bet på att tjäna pengar, kolla t.ex Lumito.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej! De två ovanstående kommentarerna från Nestor och Robin håller jag med så klart. Jag försökte att hålla en snabb koll på siffrorna. Med hjälp av årsredovisningarna och prospektet kan man räkna ut till exemplel att p/e blir ca. 35 som är kanske för högt och p/s blir ca. 1.1 som är antagligen ganska attraktivt (det är med siffrorna från 2018). Under perioden 2016-2018 var utvecklingen positiv medan de sista rapporterna från 2019 visade enligt min uppfattning negativa tendenser. Jag kan personligen inte få fram någon tydlig bild och det är inte alls klart för mig vilket pris vore rimligt. Jag funderade på att teckna lite i Transcendent Group men den här oklarheten gjorde mig tveksam.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag tecknar… Min motivering är inte särskilt djupgående men tillräcklig för egen del:

Intressant verksamhet men framförallt så är börsintroduktioner roligare än trisslotter. :)

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har tecknat!
Jag har kollat lite grann och ser att företaget gått med vinst de senaste fyra åren samt att även Robur går in och investerar. Men den kanske största anledningen till att jag tecknar är att jag tror på affärsidén och kan tänka mig att fortsätta äga aktien över tid även om den dippar dag 1.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-01 klockan 09:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.