transport av guldpengar
Sök:

transport av guldpengar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av agneta bellfrage

ställde för sedan frågan: transport av guldpengar

Jag har för avsikt att köpa Krügerrand i utlandet. Där det är billigast förstås.

Har någon kännedom hur transporterna bäst kan ske, jag vill ha guldpengarna i handen, alltså rent fysiskt

men vill inte bli rånad. Hur mycket rån sker. Jag tänker på guldföretaget och dess personal som känner till namn och adress på köparen. Kan man komma runt med livet och guldet i behåll?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Agneta!

Du har säkert koll på detta, men hur mycket billigare är det att köpa guldet utomlands mot att köpa det i Sverige?

Tänker om det är värt att ta den risken du pratar om för att transportera guldet, samt att säkerställa att det är riktigt guld också såklart. Jag hade behövt en väsentlig skillnad i pris för att vilja ta den risken, eftersom guld i sig har ett spotpris som man följer som handlare så kan jag inte tänka mig att priset skiljer jättemycket land till land?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Har du funderat på hur du ska sälja guldet när den dagen kommer? Jag hoppas du har tänkt igenom hela kedjan. Att äga fysiskt guld ger säkert en go känsla, men personligen tycker jag att det verkar besvärligt och dyrt. Lycka till!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Goldsilver.be är populärt hos många.

Erbjuder även gratis förvaring i 18 månader.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-11 klockan 23:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.