Tre ISK konto
Sök:

Tre ISK konto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av ACG

ställde för sedan frågan: Tre ISK konto

Hej, jag har placerat mina pengar i LYSA (väldigt enkelt) och har öppnat tre olika ISK konto med olika fördelning 60/40, 30/70 och 80/20 beroende på tidshorisont. Nu undrar jag om det går att flytta pengar mellan de olika kontona utan att det påverkar mig negativt skattemässigt?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du har med andra ord en 57/43 portfölj. Det är oklart om du kan flytta pengarna mellan kontona hur som helst. Lysa fungerar inte riktigt som en vanlig bank i den bemärkelsen. Lättast är nog om du kontaktar dem direkt.

 

Mvh

O

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller helt med ovanstående, i en vanlig bank är det inge problem.
  Men pengarna hos Lysa ligger förvaltade hos en annan bank (Har för mig att det är Danske Bank) och vid försäljning så tror jag att pengarna åker ur ditt ISK konto.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Tack för snabbt svar!
  ACG

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  ACG
 3. Vit pil

  Jag har kollat med Lysa och det är inga problem. Man gör bara en intern överföring, vilket känns bra!

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  ACG
 4. Vit pil

  Värt att påpeka kanske är att den totala portföljen bara blir en 57/43 om värdet är detsamma i dem. Om insättningarna är olika i de tre olika delarna så blir det förstås en annan fördelning.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Andreas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-17 klockan 14:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.