Trogen storbanken för att köpa bostad först och sälja sen?
Sök:

Trogen storbanken för att köpa bostad först och sälja sen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl Aronsson

ställde för sedan frågan: Trogen storbanken för att köpa bostad först och sälja sen?

Hej och tack för fantastiskt allmänbildande podd och blogg!

Bor i Lund och är mycket kräsen när det gäller boende. Nuvarande bostadsrätt köpte jag efter att ha letat i tre år, blev därför tvungen att köpa före jag sålde mha överbryggningslån från Handelsbanken.

Betalar för hög ränta på bolånet men tvekar att byta bank eftersom jag vid nästa flytt kommer behöva överbryggningslån igen.

Vad talar för att byta bank, och vad talar för att det i detta scenario vara storbanken trogen?

Med vänlig hälsning, Carl A

 

 

 

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Överbryggningslån får du på flera banker, även som ny kund. Jag fick en brygga hos Länsförsäkringar utan problem. Visst är det ibland smidigare hos storbanken när man får personlig hjälp, men som du ser betalar du mycket för privilegiet.

Steg ett kanske är att försöka pruta hos din nuvarande bank om du inte är nöjd med deras ränta? Kolla upp vad du kan få för ränta på annat håll, skriv sedan i Internetbanken och fråga om Handelsbanken kan matcha det.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Alla storbanker erbjuder väl överbryggningslån? Jag ser ingen anledning att inte våga prata med de andra storbankerna.

När du säger att du betalar för mycket, vad jämför du med? Om du jämför med andra storbanker med liknande utbud, byt. Om du jämför med onlinetjänster (hypoteket etc), den högre räntan ska ju också täcka allt extra du har tillgång till (lokalt kontor, överbryggningslån, etc etc).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-13 klockan 12:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.