Tror att jag borde byta!?
Sök:

Tror att jag borde byta!?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anette

ställde för sedan frågan: Tror att jag borde byta!?

Hej!

Jag skaffade mig ett Ömsesidig Livförsäkring inom Folksam och ville bara ha en plats att samla pengar inför min pension med en hyffsad ränta.
De erbjöd ett ”konto” på 4% per år och jag ”nappade” på det.

Nu efter några gick jag in för att titta till mitt ”konto” såg jag att jag hade ca 26000 kr, hade fått en ränta på 1329kr förra året men de hade också dragit av för administrationskostnad på 557kr.
Det kändes mindre bra!

Vilket är det bästa i detta läge?
Ps. jag har ett ISK konto hos Nornet Ds.

Tack för

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Oj, det låter som en hög avgift! Äter upp mycket av räntan du fått.

Om du vill ha ett konto med ränta att spara på rekommenderar jag Compricer där du kan hitta bästa räntan och dessutom se så att kontot har insättningsgaranti.
https://www.compricer.se/sparande/

Beroende på hur långt du har till pensionen så kanske inte räntekonto är det ultimata dock. Är sparhorisonten lång, vilket den tenderar vara med pension, brukar Jan rekommendera Globala Barnportföljen för att få mer avkastning. Med lång sparhorisont menar man 10+ år för denna portfölj.

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack så mycket för svaret Elin. Jag ska kontakta Folksam och avsluta hos dem.
  /Anette

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anette

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-04 klockan 21:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.