Tryggt sparande
Sök:

Tryggt sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Morgan Berglund

Den här artikeln publicerades 2017-06-29 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Tryggt sparande

Hej! Min son har nyligen fått Diabetes och försäkringsbolaget har utbetalat strax under 200.000:- till honom till ett överförmyndarspärrat konto som jag fick öppna (Nordea). Avkastningen där är ju 0 och ingenting.
Jag skall strax med överförmyndarens goda vilja ansöka att ta ut dessa pengar och placera dem på något som ger någon form av avkastning. Min son är 14 år så dessa pengar kommer ju inte att röras på 5-10 år.
Vad är din rekommendation, hur skall jag placera hans pengar?
\\Morgan

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag håller med Lukas i hans svar och jag skulle säga:

Eller en blandning efter egen risknivå.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om de ska sparas under obestämd tid tycker jag att aktier/aktiefonder är att rekommendera. Detta är förvisso inte så ”tryggt” eftersom de kan tappa i värde, men på lång sikt är det nästan alltid det bästa.

Aktier bör man vara i alla fall lite intresserad för att köpa, är man inte det så är aktiefonder med låg avgift (helst 0,2 % eller lägre) som gäller. En globalfond är en bra grund.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack Lukas, skall överlägga med överförmyndaren som måste godkänna placeringen.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Morgan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-29 klockan 16:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.