Tungt pensionsspar i unga år?
Sök:

Tungt pensionsspar i unga år?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton

ställde för sedan frågan: Tungt pensionsspar i unga år?

Funderar kring det här med pensionssparande. Jag är 34 år och sparar i de olika hinkarna (ej till pension) men börjar fundera på om jag inte borde kanske lägga ett års sparande direkt i mitt pensionssparande istället. Det är ju tiden som får pengarna att växa så ett års maxsparande i pension borde ge mer effekt än ett kontinuerligt sparande under flera års tid.

 

Tänker jag fel? Kan man spara hårt ett år och sedan spara 0 i några år? Vilket är bäst?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om jag inte är helt ute och cyklar så går börsen upp 2/3 år och ner 1/3.

det värsta som kan hända om du köper för hela slanten idag är att börsen sjunker -50% imorgon sen tar 15 år innan den har återhämtat sig fullt ut. Börsen craschar kanske inte så hårt på en dag men återhämtningen kan ta lång tid om man har otur.

Sprider man ut det över säg 3 år så kan börsen lika bra backa -50% den 31e dec år 3. Då har man också förlorat på det genom att man har missat avkastning hela vägen eftersom man inte har varit fullinvesterad.

 

Klarar man bara av att rida ut stormen och inte sälja är det bättre att köpa för hela slanten direkt tror jag. Man har rätt 2 gånger utav 3 dvs.

 

Jan har gjort ett avsnitt om detta. Köp nu eller vänta på craschen eller något heter avsnittet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-09 klockan 07:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.