Tusen frågor..
Sök:

Tusen frågor..

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hampus

ställde för sedan frågan: Tusen frågor..

Har ställt frågor  och fått svar, tack.

Men nu undrar jag, om jag vill ha en portfölj 90/10 aktiefonder och räntefonder ska jag öppna ett isk att lägga aktiefonderna i och räntefonderna i mitt vanliga depåkonto?

Om nån känner sig manad att hjälpa mig lite är jag tacksam.

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Från Avanza.

Generellt sett ska du välja ett ISK om du tror att din förväntade avkastning under det aktuella året kommer att slå statslåneräntan året innan (0,51 % för 2018) plus 1 procentenhet. Det finns även en lägre gräns på 1,25 % som man behöver ta hänsyn till.

 

Sett i backspegeln skulle jag inte haft några av mina  papper i ISK under 2018. Alla slutade på minus😢 (Har inga räntefonder bara sparkonto vid sidan av portföljen) Men det är lätt att vara efterklok. Och förhoppningsvis lönar det sig att ha aktiefonderna där på sikt.

Om jag ska störa mig lite. Det finns inga rätt och fel. Vissa gillar skatt, andra inte (ideologi). Att ha räntefonderna i ISK är ett enkelt sätt att bidra lite extra till statskassan. Ha dom på depå så behåller du mer av vinsten i egen privat ficka. Sen får du själv ta ett beslut😁

Jan och Caroline har ju sina i ISK om jag förstår det rätt

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Hampus!

Om man ska räkna på att maximera sin vinst, så bör räntefonderna vara i en aktie & fonddepå för att inte skatta bort all vinst på den delen.
Aktiefond delen ska vara i ett ISK, men blir väldigt bökigt att dela upp det i olika konton, så för att göra lätt för sig så kan det vara värt att ha allt i ett ISK.

Tycker inte som ovan skrev, att du ska behöva fundera om du vill betala skatt eller inte, det gör du oavsett hur du gör.
Det har inget med moral eller liknande att inte vilja betala för mycket skatt mot vad man behöver, isåfall skulle vi ju lika gärna kunna ha 100% skatt som den kommunistiska drömmen är.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-29 klockan 18:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂