Två frågor - mjukvara? Succesiv fördelning?
Sök:

Två frågor – mjukvara? Succesiv fördelning?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sebastian Chaves

ställde för sedan frågan: Två frågor – mjukvara? Succesiv fördelning?

Hej,

1.

har snickrat ihop sparkonto+, några hinkar med bra fördelning och risk. (4st) från låg till 5/7 i risk ungefär..

bör ja fördela ut pengar varje månad i dessa till jag kan växla över till mer placering i den högrisk / långsiktiga delen? 25%/25%/25%/25%? Eller bör jag maxa sparkonto+ (avanza och collector) tills jag har tillräckligt, sedan röra mig mot räntefonder, blandfonder sedan när ja är nöjd med det ”kortsiktiga” där röra mig vidare till globalfonder och aktie / branschfonder?.. någonstans här ska råvaruplaceringar in också.. men min fundering gäller HUR fördelar ja placeringarna inom dessa olika ”segment” vid varje månadslön, i %?

 

2.

vilka informationskällor använder ni er av dagligen, om ni gör detta, för att följa ekonomin?

har ni någon mjukvara som ni sätter upp för att följa omx, guld vs olja yieldkurva, dollar vs sek, marknadsränta etc. detta hade varit kul att tracka för att se utvl. Tips?

 

tack.

/SC

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Sebastian!

  1. Om du inte tycker att du verkligen behöver en större bufferthink snabbt så tycker jag att du kan börja med att fylla alla hinkar samtidigt, när bufferten är full så fyller du mer i resterande.
  2. Jag följer valutor/råvaror på IG eller CMC, har nyheter från CNN, DI,CNBC och Investing direkt i mobilen som skickar notiser vid viktiga händelser. Sedan läser jag snabbt Omni varje morgon och går in på någon artikel som jag tycker är intressant.

Det enda för att följa olika kurser så använder jag mig av avanzas kurslarm.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-26 klockan 08:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂