Två ISK med olika ändamål - samma bas?
Sök:

Två ISK med olika ändamål – samma bas?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emma

ställde för sedan frågan: Två ISK med olika ändamål – samma bas?

Hej,

Jag har ett sparande i ISK sen några år tillbaka, som mestadels varit för lägenhet inom 3-5 år(från idag) men även för framtiden generellt sätt. Nu ska jag ändra om lite i portföljen, men vill samtidigt starta en ny portfölj för pensionssparande för att få bättre översikt och för att det känns bättre att sära på de olika sparmålen. Kan jag ha två ISK men utgå från samma bas i de båda portföljerna, tex Globala barnportföljen men ha mer räntefonder i den som ej är för pensionen? Eller borde man ha helt olika innehav i de olika portföljerna? (Jag är 24 år, så har några år kvar till pensionen)

Tack för en superbra blogg, som får en att tänka till lite extra om ens framtid :)

Med vänlig hälsning

Emma

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Emma!

Att ha det uppdelat i olika ISK låter bra, skönt för att ha en översikt. Du skulle absolut kunna ha samma bas om du vill, kan vara skönt för att känna att man har koll på de innehav man har. En tumregel är 10% aktier för varje år man kan avvara pengarna, så ska det gå till lägenhet om 3 år, 30% räntor etc.

Lycka till :)

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-29 klockan 09:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.