Typ av konto för guld (Swiss Physical Gold, GZUR)
Sök:

Typ av konto för guld (Swiss Physical Gold, GZUR)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl

ställde för sedan frågan: Typ av konto för guld (Swiss Physical Gold, GZUR)

Tänkte följa bloggens råd och investera i guld. Är tyvärr novis och vet inte ens om det bör läggas i ISK eller aktie/fondkonto?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det kan läggas i både och. Helst i ISK. 👍

I dag kommer den nya listan med fondrekommendationer för 2020. I den har vi bytt ut GZUR mot fonden Xetra Gold med kortnamnet 4GLD.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Amundi Physical Gold ETC , GLDA.
  Tror jag är värd att titta på.

  Var det någon särskild anledning till att du bytte ut GZUR?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Willy
 2. Vit pil

  Bytte inte ut GZUR för att den var dålig, men för att 4GLD upplevde jag som lite bättre. Framförallt gillar jag att de har 1 andel = 1 gram guld, att man kan få fysisk leverans (till dyra pengar iof.) men också för att jag upplever deras transparens som bättre. Deras hemsida är riktigt bra dessutom.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 3. Vit pil

  Jag frågade Nordnet vad den årliga förvaltningsavgiften var för 4GLD. Enligt dem är den 0 %.

  ” Nordnet betalar för Xetra gold en kostnad för förvaringen av guldet som ligger hos vår depåbank. Denna avguft utryckt i courtaget, ingen förvaltningsavgift tas ut från utställaren.”

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Willy
 4. Vit pil

  Är den alltså billigare än Swiss gold? Och om jag redan har den, bör jag byta eller ligga kvar? Vad är bättre på lång sikt vad gäller trygghet och avkastning?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin
 5. Vit pil

  Xetra-Gold tar 0.3 % i avgift för förvaring och försäkring, men de tar inte något för själva fonden. På det sättet tycker jag att Xetra-Gold är betydligt mer transparent än någon annan guldfond. Särskilt om man beaktar deras hemsida.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-04 klockan 18:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.