undervärderade aktier
Sök:

undervärderade aktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Valerio

ställde för sedan frågan: undervärderade aktier

Hej!

Vi ofta diskuterar fonder och jag undrade om det finns några undervärderade aktier att investera i under denna tid?

Jag har 50,000 att investera i aktier med bra utdelning. Jag tänkte om Swedbank A och Kindred Group. De verkar vara undervärderade och de betalar bra utdelningar.

Jag också kollar några små bolag och tänkte om Latvian Forests och Minesto. Jag kan investera 20,000 i varje aktie. Jag läst men fortfarande kan jag inte utvärdera aktier.

Någon som äger dessa aktier eller vet mycket om dem?

90% av mina pengar kommer dock att vara i fonder men tänkte på att försöka få aktier som kan gå riktigt upp så jag får snabbt pengar medan resten av pengarna jobbar i fonder.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

De flesta börsbolagen är väl analyserade. Det finns mängder av analytiker i banker, investmentbolag, fonder etc som sitter på heltid och går igenom bolagen. Att jag och du skulle vara bättre än dem är ytterst osannolikt.

Att anse att en aktie är undervärderad innebär därför att du har en annan riskbedömning än marknaden. Låt oss titta på två av dina förslag.

Swedbank. Vi vet att stora böter väntar till USA. Skulle några mer negativa uppgifter komma fram blir böterna större. Kursen kan tom sjunka till 25 kr, där har den varit förut. Blir böterna mindre kan kursen fördubblas. Risken att förlora hela ditt satsade kapital är dock noll. Banken är systemviktig och kommer att räddas av Staten om det går illa.

Minesto. Bolaget har inte tjänat en enda krona någonsin! Ett rent förhoppningsbolag. Går deras satsning vägen kan aktien gå i höjden. Misslyckas bolaget, riskerar du att förlora dina pengar.

Att försöka hitta undervärderad bolag innebär samtidigt att du tar en risk. Glöm inte detta, och lycka till!

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-06 klockan 02:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.