Undvika statsskuldväxlar i ränte-delen av portföljen?
Sök:

Undvika statsskuldväxlar i ränte-delen av portföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter

ställde för sedan frågan: Undvika statsskuldväxlar i ränte-delen av portföljen?

Hej,

Givet de skenande statsskulderna i världen och alla turer kring kvantitativa lättnader så funderar jag på om jag på något sätt (utan att ändra risken överdrivet) kan ha något annat i min portfölj som fyller samma syfte som ”Obligationer och långa räntefonder” men dom inte blir lika hårt drabbat av en eventuell kris kring statsskuldväxlar?

Alternativen som jag ser det är att hålla mig till långa ränte-fonder som håller sig till nordiska marknaderna, där iallafall jag uppfattar statsfinanserna som något mer sunda.

Vad har jag för andra alternativ? Är fonder som baseras på statsskuldväxlar helt unika?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Detta avsnitt kanske ger lite info :)

Räntefonder | Allt du behöver och borde veta


Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.