Undvika valutaväxlingsavgift
Sök:

Undvika valutaväxlingsavgift

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av V

ställde för sedan frågan: Undvika valutaväxlingsavgift

Hej!

Om man t.ex. investerar i Trine genom att betala i SEK så svarar man bort en relativt stor del av den procentuella avkastningen pga valutaväxlingsavgiften. Hur kan jag undvika valutaväxlingsavgiften när jag investerar i Trine?

Man kan växla valuta på Avanza, men det faller på att man inte kan genomföra utlandsbetalningar på Avanza. Coops kreditkort är ett sätt, men just nu investerar jag endast små summar i Trine och då blir avgifterna från Coop-kortet signifikant.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är tyvärr jättesvårt. Jag kör med COOP samt att jag har pengar på ett EUR-konto. Det vill säga att jag har vissa pengar i EUR på ett konto och sedan för jag över dem till Trine och vice versa.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar!

  Du har alltså ett EUR-konto hos en storbank (som i sin tur oftast har avgifter för själva EUR-kontot)?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  V
 2. Vit pil

  Ja, då jag använder EUR även i andra investeringar. Men jag skulle säga att COOP-kortet är det bästa sättet att göra det på. Men tyvärr har du rätt i att det inte är en optimal lösning. Helst hade man ju sett att Trine hade gjort växlingen åt oss och hade förhandlat sig till en låg avgift.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 3. Vit pil

  Hej Jan & ni andra,

  Är Klarna kortet ett bra val för att slippa växlingsavgifter när man investerar i t.ex Trine?

  Du hintade nyligen om att det snart skulle komma ett uppdaterat avsnitt om kort-jämförelser, har du någon aning om när de kommer eller är avsnittet från 2018 fortfarande tillräckligt relevant?

  Mvh
  Bo

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Bo Wahlund
 4. Vit pil

  Klarna är bra, även revolut / n26 är bra. Återkommer om det, men just nu har jag tyvärr inget datum.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-14 klockan 18:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.