Unfair Advantage
Sök:

Unfair Advantage

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Max Lidgard

ställde för sedan frågan: Unfair Advantage

Nyfiken på din syn på Robert T. Kiyosakis bok Unfair Advantage. Tycker du om den lika mycket som Rich Dad Poor Dad?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har faktiskt inte läst den än. Har du? Om ja, vad tyckte du om den?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Okej. Ja, jag har läst den nyligen.

  Jag tyckte överlag att boken var bra, dock tror jag att de delar av den som jag är skeptisk till även är de delar jag gärna vill höra dina synpunkter och tankar kring:

  Boken framställer, likt hans bok ”Increase Your Financial IQ” att skatter är en av de största bovarna mot rikedom. Även om han tekniskt sätt har rätt då de äter upp avkastning och inkomster, så misstänker jag att boken är väldigt ”amerikaniserad” och anti-byråkratisk i sin grund. Hur ser du på detta?
  Han förespråkar att belåning och skulder (debt) ska agera språngbrädor till framtida rikedom, vilket jag tror är någonting ganska farligt att förespråka till läsare av hans böcker, som jag tror högst sannolikt är likt jag, nybörjare och amatörer. Hur ser du på att belåna sig som en strategi för framtida avkastning, ex ta lån för att investera i hyresfastigheter för ett långsiktigt cash-flow?
  Han menar att dollarn och i mångt och mycket de flesta valutor är så ”counterfeit” att man ska äga sitt säkra kapital i guld och silver. Vad är din åsikt?

  Blev en harang här, ursäktar det.

  Tack på förhand

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Max

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-01 klockan 09:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.