Ung kille som vill spara 5-10 år!
Sök:

Ung kille som vill spara 5-10 år!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton

ställde för sedan frågan: Ung kille som vill spara 5-10 år!

Hej jag är en ung kille som precis börjat kolla det här med fonder senaste året. Jag gjorde en rätt så bra vinst på mina USA fonder tidigare under året och sålde av innehavet för att starta en 90/10 portfölj. Jag har en bra buffert på sidan av men 2/3 av mina pengar ligger i fonderna. Nu när börsen verkar svaja lite så undrar jag att sälja av min portfölj för att vänta in marknaden när den är billig. Tänker jag rätt här? Får höra att vi som kommer in de senaste åren har kommit in rätt så dyrt. Kan detta vara en möjlighet för mig att tjäna lite pengar på att vänta på ett ”eventuellt” ras för att investera för ett långsiktigt sparande?

Tacksam för svar.

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

90/10 är för aggresivt för så kort tid. 20/80 eller företagsobligationer verkar rimligare. Börsen kan i värsta fall ta tio år att återhämta sig efter en nedgång!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

En annan mer sofistikerad approach kan vara att ändå börja med 90/10 men trappa ner t.ex. 10 procentenheter per år. Men med ökad risk då.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Anton!

Jag skulle rekommendera dig att kolla på RikaTillsammans-portföljen: https://rikatillsammans.se/en-portfolj-for-alla-vader/

5 år är för kort sikt för aktier, så en blandning av någon slag är att föredra här!

Vad är det du ska spara till?
Har du börjat pensionsspara än?

Hoppas du kommer igång med sparandet!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-27 klockan 23:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.