Untie group Skövde
Sök:

Untie group Skövde

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Thomas

ställde för sedan frågan: Untie group Skövde

Untie Group .se säljer aktier,ska börsintroduseras om något år.

Har någon i läsekretsen info samt synpunkter om detta bolag ?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

När jag tittar på prospektet ser jag att bolaget har ett Eget Kapital på 28,5 miljoner och har drygt 4 013 204 st aktier. Detta blir ett värde på cirka 7 kronor per aktie. Nyemissionen innebär att 267 000 aktier tillkommer till ett pris av 37,37 (!) kronor per nyemitterad aktie. En viss skillnad för att uttrycka det försiktigt.

Visst, det kan gå bra. Vem trodde för 25 år sedan att Spiltan skulle utvecklas till det vad det är idag. Faktum kvarstår, risknivån är hög, och priset är dessutom i mitt tycke väldigt högt satt. Personligen skulle jag inte satsa pengar i detta projekt.

Om du nu till varje pris skall äga en aktie i finansbranschen så köp aktier i SEB eller SHB, storbanker som (ännu) inte hotas av böter för penningtvätt. Vill du ha en nischbank så försök med Resurs Bank. Även här är risknivån hög, men ändå lägre än i Untie Group.

Personligen äger jag inga bankaktier. Indirekt äger jag dock  via Spiltan Investmentbolagsfond via deras innehav i Investor och Industrivärden.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-23 klockan 18:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.