Uppbyggnad av utdelningsportfölj
Sök:

Uppbyggnad av utdelningsportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Viktor

ställde för sedan frågan: Uppbyggnad av utdelningsportfölj

Hej,

Ponera att en utdelningsportfölj är på plats. Du får sedan loss mer likvida medel som motsvarar lika stort värde som portföljen är på idag. Hur snabbt bör man investera dessa pengar? Finns det någon vinning med att trycka in allt på 1-3 månader och på så sätt kanske få en ”kickstart” på resan mot ekonomisk frihet? Eller bör man strö ut investeringarna över 1-1,5 års tid?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Viktor,

Det är ganska svårt att svara på då man inte vet vad som är bäst, svårt att se in i framtiden. Rent generellt sett så kan det vara bra att sprida ut köpen, då man köper vid flera olika tillfällen så är chansen inte lika stor att man handlar på en ”dålig dag” utan då handlar man i både uppgång och nergång och då blir risken mindre för att man har otur och hamnar på en dålig dag.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Viktor!

Utöver Drojns svar så har Jan gjort en artikel om just detta ämnet med ”Investera allt på en gång eller sprid ut”. Läs gärna den!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-20 klockan 21:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.