Uppföljning av portföljen i excel
Sök:

Uppföljning av portföljen i excel

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elinor

ställde för sedan frågan: Uppföljning av portföljen i excel

Jag har kört fast i mitt försök att göra en excelfil för uppföljning av portföljen. Jag vill ha en flik för transaktioner och kurser, sedan tabell och graf som automatiskt beräknar %förändring för de olika innehaven för olika tidsperioder (rullande 1 mån, 3mån, 1år…). Sen vill jag även ha motsvarande för hela portföljen genom beräkning av NAV. Det borde fungera att sätta ihop men mina begränsade kunskaper i excel gör det svårt (finns tex Portfolio Slicer men jag vet ingen hemsida för nedladdning av historiska fondkurser i tabellform).

Så min fråga är: Hur är era excelfiler uppbyggna? Jan du som tycker om excel, har då något tips eller någon mall du skulle kunna dela med dig av?

Hälsningar
Elinor

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har tyvärr ingen sådan excel-fil. Jag använder Nordnets och Avanzas portföljrapporter för sådan uppföljning. Det stora problemet som du skriver är nämligen att få NAV-kurserna för fonderna. Sorry att jag inte kan ge ett bättre svar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-03 klockan 14:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.