Uppskov eller inte?
Sök:

Uppskov eller inte?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonatan

ställde för sedan frågan: Uppskov eller inte?

Har nu sålt bostaden och gjorde en vinst på 400000.

Vi kommer köpa ny bostad direkt där vi skulle kunna ha nytta av pengarna som ska skattas för att göra renoveringar.

Ska man göra uppskov eller inte?

Läst att det räntan ska försvinna och vad är isåfall anledningen till att betala den?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tror det är högst individuellt, nu är jag inte så insatt i uppskov men vad jag förstått det som så är väl räntan ganska låg? 0,5? Det känns ju rimligt att då föra med det till nästa bostad. Som sagt, jag är dåligt insatt men jag tror inte du kommer avskrivas från räntan ifall den skulle försvinna, det gäller väl i så fall från nya uppskov o framåt är min gissning? Ju längre du skjuter på summan desto mer äts den ju upp av inflationen också :)

Lite tankar bara, men jag är som sagt inte påläst kring ämnet.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Nej Drojn. Du är inte helt insatt i ämnet. O.5 % tas ut på  uppskovsbeloppet. Eftersom skatten är 22 % av detta belopp blir den verkliga räntan skyhögt högre än en ränta i ett bolåneinstitut.

Försvinner denna ränta innebär detta att det blir betydligt intressantare att begära uppskov. 0 i ränta i stället för kanske 1.50 är givetvis en fördel.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-07 klockan 07:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.