Upwork, frilansing från länder utanför EU
Sök:

Upwork, frilansing från länder utanför EU

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hans

ställde för sedan frågan: Upwork, frilansing från länder utanför EU

Hejsan!

Jag funderar kring att ha en backup till mitt företag genom att köpa tjänster via upwork. Jag har frågat skatteverket om det är något utöver det jag betalar upwork som ska in i form av skatt eller sociala avgifter. Jag har fått som svar:

Gällande arbeten som utförs i utlandet behöver du kontakta den utländska skattemyndigheten då skatt/sociala avgifter inte ska betalas i Sverige för arbete utfört i utlandet.

Jag har inte kontaktat  något annat lands skattemyndighet, eftersom jag inte har använt tjänsten än. Men det kanske finns någon med erfarenhet kring detta?

Till slut, hur redovisas en köpt tjänst av detta slag i bokföring för ett AB.

 

 

 

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-29 klockan 23:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.