USA indexfond som ligger på under 0,1%?
Sök:

USA indexfond som ligger på under 0,1%?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias

Den här artikeln publicerades 2017-04-06 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: USA indexfond som ligger på under 0,1%?

Hej,

Du har tidigare talat om en amerikansk indexfond som ligger på under 0,1% i förvaltningsavgift. Är det Vanguard Total Stock Market Index Fund ETF som du då tänker på?

Vänligen,

Mattias

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det finns ett par under 0,1%. Om du sorterar på ’lowest expense ratio’ här på ETF Database  så kan du hitta med otroligt låga 0,03% !

Tänk på att det är en växlingsavgift och högre courtage när du köper utländska ETFer. Om du ska äga ETFen i mer än 2 år så är det dock värt det. Men tänker du äga mindre än 2 år/ofta omplacera så är nog vanliga USA-indexfonder bättre, t ex SPP USA med 0,20% årlig avgift.

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Martin,
  Stort tack för svaret och länken!
  Vänligen,

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mattias
 2. Vit pil

  Tänk på att du tyvärr ofta får en växlingsavgift hos Avanza och Nordnet på ca 0,25 procent per transaktion (köp och sälj).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-06 klockan 02:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.