Usa trycker pengar som aldrig förr.Vad händer med Svenska kronan om det blir super inflation i Usa.? Vad händer med svenska bolåneräntan om det skulle ske?
Sök:

Usa trycker pengar som aldrig förr.Vad händer med Svenska kronan om det blir super inflation i Usa.? Vad händer med svenska bolåneräntan om det skulle ske?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias

ställde för sedan frågan: Usa trycker pengar som aldrig förr.Vad händer med Svenska kronan om det blir super inflation i Usa.? Vad händer med svenska bolåneräntan om det skulle ske?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om allt annat är lika så innebär en större tillgång på dollar en starkare krona, precis som med vad som helst. Men en hyperinflation i USA skulle innebära en global depression med stor sannolikhet. Därav är det bra att ha lite guld i portföljen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det är inte pengarna som genererar inflation det är räntan på pengar som är inflationsdrivande eftersom sk ,,helikopter,, pengar är räntefritt eller med mkt.låg ränta risken för inflation är liten .I Sverige räntan för dom pengar som allokeras för att stimulera ekonomin är oxo lågt som jag minns 0,02 % så att risken för inflation är liten,problemet i början blir ,deflation sen tror jag på en liten ökning av inflationen men långt ifrån hyperinflation som många tror.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Erwin
 2. Vit pil

  Eftersom dollarn är en ,,fiat valuta,, mängden av pengar höjer inte inflationen det är räntan på pengar som är inflationsdrivande ,men FED delar ut ,,helikopter money,, utan ränta ,risken till inflation är obefintligt dom stimulanspaket som D Trump tog fram för ekonomin är oxo med mkt lågt ränta så super inflation för USA är väldigt liten ,likadant gör Japan ,,helikopter pengar,, utan ränta 100000 yen runt 10000 SEK, per hushåll ,trots att Japan behöver mer inflation,i Sverige risken för inflation är oxo liten, många tror mer på deflation på kort sikt.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Erwin
 3. Vit pil

  Printar inte alla länder pengar nu? Finns det nån graf som visar att det procentuellt printas mer $ jämfört med andra valutor?

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 4. Vit pil

  Min rekommendation är att titta på Mike Maloneys serie ”Hidden secrets of money”, den finns på Youtube.
  Att sia om framtiden är såklart svårt, men att tro att USAs enorma stimulanspaket inte kommer att drabba världen på ett negativt sätt, det är inte en bra utgångspunkt.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Andy
 5. Vit pil

  Jag vet inte varför guld skulle vara så bra egentligen.

  Jag kan inte använda det för att betala med.

  Speciellt inte med mindre belopp och inte utanför min omedelbara närhet.

  Med Crypto kan jag betala lön till någon både i min närhet men även utomlands. Snabbt och smidigt.

  Crypto är bättre än guld.

  4+
  Gravatar ikon för användaren
  Erik Lönroth
 6. Vit pil

  Pengar? Jag har inte haft några i plånboken på flera år. En massa plastkort, däremot. Total verlighetskontakt råder.

  3+
  Gravatar ikon för användaren
  BAFATT
 7. Vit pil

  Går vi inte snarare mot deflation ?
  Vi har ju en efterfråge-kris ?
  Folk spenderar ju för lite pengar på varor och tjänster, det är ju därför som företagen går i konkurs ?
  Kommer företagen kanske sänka priser på sina varor och tjänster, och då naturligtvis också lönerna till sina anställda ?

  3+
  Gravatar ikon för användaren
  Dennis

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-26 klockan 08:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.