USD/SEK Prognos 2020
Sök:

USD/SEK Prognos 2020

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tobias

ställde för sedan frågan: USD/SEK Prognos 2020

På bara 3 månader har kronan stärkts mot dollarn med nästan 5%! Det är en ganska stor förlust för oss fondsparare som har de mesta i usd.

Jag har börjat fundera på att valutasäkra mot ännu mera kronförstärkning i någon aktiefond, vad anser ni om det? Och hur hittar man valutasäkrade fonder?

Enligt SEB prognos usd/sek är att den i slutet av 2020 kommer kosta runt 8,88. Skulle det inträffa är det ytterligare förluster på 5-6% Då handlar det om tiotusentals kronor i förlust bara på valutarisken. Hur ska man agera?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Tobias!

Det kan absolut hända att kronan stärks mer, skulle säga att ha en diversifierad portfölj med både svenska kronor och USD så behöver du inte tänka så mycket mer på det, du konsumerar i svenska kronor och har mycket av dina tillgångar i svenska kronor? Isåfall är det väl inte hela världen om en del av din aktieportfölj går ner tack vare valutan?

Det kan ju lika gärna gå åt andra håller och att du då tjänar pengar på valutan.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    SEK har inte förstärkts mot USD det var USD som föll lite mot andra valutor p.g.av den politiska läget runt D.Trump men detta är bara tillfälligt för att den amerikanska ekonomin är starkt nog och valutan kommer att återhämta sig,SEK kommer tyvärr att försvagas ytterligare för att förtroendet för Sverige som land minskar ,ekonomin krymper , och företag flyttar utomlands p.g.av för höga löner ,investeringarna minskar ,brottsligheten ökar i samhället och invandringen av okvalificerad arbetskraft leder till minskad kvalitet och förtroende för allt som produceras i Sverige.

    4+
    Gravatar ikon för användaren
    Erwin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-29 klockan 11:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.