Utbetalning av tjänstepesion
Sök:

Utbetalning av tjänstepesion

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Isam Al-Saadi

ställde för sedan frågan: Utbetalning av tjänstepesion

Hej fru och herr Bolmeson

Tack för ett fantastisk bidrag till det svenska näringslivet. Ert engagemang har jag smittats av och spridit vidare till mina barn.

Jag upptäckte nyligen att det finns enligt ett överenskommelse mellan Vårdförbundet och SKL i form av s.k kollektivavtal så får arbetstagaren sina tjänstepension insatt på sitt konto hos pensionsbolaget EN GÅNG OM ÅRET i marsmånad. Hela årets summa sätts in i de funderna man/andra har valt på en och samma gång i marsmånad. (Snacka om diversifiering över tid). Jag bortser från att medarbetaren inte får lov att flytta pengarna var en vill. Jag tycker att det är redan många har tagit upp denna fråga.

Jag tar vidare frågan till vårdförbundet och hoppas att de tar mina synpunkter på allvar. Vad säger ni mina vänner? Vad har ni för synpunkter.

 

MVH/

Sjuksystern Isam Al-Saadi

Kristianstad

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är  inte bara Vårdförbundet som har detta system. Om jag inte är helt fel ute, så gäller detta alla fackförbund inom LO. Jag kan förstå detta något. En arbetsgivare får mindre administration, en inbetalning i stället för tolv.

Inbetalningen till PPM sker ju också bara en gång per år. Jag upplever inte problemet som jättestort. Det stora problemet har de stackars löntagare som inte har någon tjänstepension alls.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Automatiserad och automatiserad. Beroende på lönens storlek kan det ju bli olika belopp varje månad. Det finns många små företag med några få anställda som har begränsad ekonomisk kompetens. De tycker att detta är hur jobbigt som helst …

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nestor

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag håller med och idag borde en sådan automatiserad inbetalning en gång i månaden vara en enkel match att lösa.

//Tomas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-10 klockan 12:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.