Utdelning
Sök:

Utdelning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jesper

ställde för sedan frågan: Utdelning

Hej

Jag har flera utdelningsaktier på ISK, både svenska och tyska. Hur lång tid tar det att få utdelning från Tyskland. Behöver jag göra nåt för att få utdelning från utländska bolag utöver att köpa aktien

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jesper!

Beror helt på när bolagen har sin utdelningsdag. Detta brukar stå på sidan där du hittar aktien, t.ex Avanza eller Nordnet.

Det enda du behöver göra är att äga aktier i bolaget innan x-dagen, dagen där aktien handlas exklusive utdelningar.

Däremot något med utländska bolag att tänka på är just källskatten som dras automatiskt, äger du dessa bolag i ett ISK måste du själv ansöka om att få tillbaka den skatten, från i detta fallet, den tyska staten.
Det man då kan göra istället är att äga utländska aktier i en KF och försäkringsbolaget gör det åt dig.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-11 klockan 12:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.