Utdelning eller betala tillbaka privatlån
Sök:

Utdelning eller betala tillbaka privatlån

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Utdelning eller betala tillbaka privatlån

Hej! Jag har lånat ut mina privata pengar till mitt AB (nystartat) och undrar om jag i första hand ska betala tillbaka dessa eller ge mig själv utdelning? Har en bra lön vid brytpunkten.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tycker att frågan är lite märklig då det är att jämföra äpplen med päron. Även om du ger dig själv utdelning så har ju bolaget kvar skulden till dig. Det ena har inte med det andra att göra.

Om det handlar om likviditeten så är det ju bättre att betala tillbaka pengarna då det görs utan en skatteeffekt och är således bättre. Alternativt har bolaget kvar lånet och betalar dig en ränta per år/månad.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Alltid svårt att ge råd om man inte har hela bakgrunden. Normalt sett är svaret annars  att aktiebolaget skall betala tillbaka sitt lån.

Det är alltid bra om man särskiljer bolaget från sin privata ekonomi. Utdelningsunderlaget har du ju  dessutom kvar till kommande år.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-06 klockan 13:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.