Utdelning eller placera företagsvinst (AB) i Lysa
Sök:

Utdelning eller placera företagsvinst (AB) i Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Adam

ställde för sedan frågan: Utdelning eller placera företagsvinst (AB) i Lysa

Hej,

Jag har (100% ägare) ett AB, med marginal, men lågt lönebelopp vilket gör att jag inte kommer att kunna göra en utdelning enligt schablonbelopp. Dock finns utrymme för 50.000 kr i utdelning

Jag har läst dom andra trådarna som ofta hanterar frågor där ägarens iaf kommer upp i schablon-nivå. Men det gör inte jag med mitt bolag.

Jag har ett kontrakt (andra året nu men vet inte om det förlängs efter året) med en kund som står för 90% av marginal och omsättning. Jag kommer att landa på cirka 40% vinstmarginal efter alla omkostnader och skatt.

Jag har inget behov av utdelning då jag har mitt vanliga jobb och kommer bara återinvestera utdelningen om jag tar ut den. Jag tänker på 10 års sikt och har som mål att få mitt bolag att lyfta så att jag kan släppa mitt nuvarande heltidsjobb. Förlorar jag denna VIP-kund kommer jag dock att minska omsättning med 90% som sagt.

Vad bör jag göra

  1. Investera via företaget: Fördela dessa vinsten på 12 månader och placera dom på LYSA via bolaget
  2. Göra en utdelning och investera i Lysa privat.

Om valet faller på (investera via företag)

Vågar jag investera i en agressiv 90/10 porfölj eller ska jag hålla mig till en 60/40 (aktie/ränte) portfölj?.

 

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-19 klockan 08:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.