Utdelning & Framtid?
Sök:

Utdelning & Framtid?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lisa

ställde för sedan frågan: Utdelning & Framtid?

Hej,

Tack för en inspirerande podd!!

Tänkte bara höra med er om ni inte i alla spar och investerings poddar skulle kunna kasta in ett avsnitt som handlar om hur jag på bästa sätt får utdelning för mitt sparande. Jag tänker den dagen jag har 5 miljoner och får en utdelning på 300 000 om året. Den dagen mina 5 miljoner ger mig detta på en årlig basis.

Jämföra skattesatser på:

  • utdelning från utdelningsportfölj från aktier
  • om jag plockar ut min årliga ränta på ett ISK konto

Visst är det bra/ härligt att spara, men någon gång vill jag också dela med mig av mitt sparande, mitt utfall.

Hur ger jag bort en ISK fond till mina 3 barn att förvalta?

Hur säker ställer jag att de inte säljer av mina fonder? … Kan jag öppna en stiftelse? och ge mina barn en årlig avkastning?

Jag vill att mitt sparande ska ge avkastning och ränta på ränta i många generationer framöver … Hur ska jag tänka då? Hur kan jag /mina barn / barnbarn/ barnbarnsbarn både behålla kakan och äta den?

Det skulle jag vilja höra mer av! :)

Jag lyssnar på och håller tummarna att ni tar upp detta :)

Tack!

Med vänlig hälsning, Lisa

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Lisa!

Jättebra tankar, skickar vidare detta till Jan som ett förslag! :)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-14 klockan 22:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂