Utdelning i Amerika
Sök:

Utdelning i Amerika

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristoffer Borgstedt

ställde för sedan frågan: Utdelning i Amerika

Hej.

Om jag förstått rätt så har inte de amerikanska börserna utdelning på samma sätt som i Sverige av skattetekniska anledningar. Så när det står att S&P har en snittutdelning på 1,8% så är den egentligen högre då företag ofta köper upp aktier istället eller delar ut utdelningar i aktier.

Har jag förstått det rätt?

Hur påverkas jag som handlar globalfonder? Får jag ta del av samma värdeökning?

 

Trevlig vecka.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Du som har globalfonder påverkas inte av detta, du får ta del av värdeökning ändå som syns i resultatet på ditt innehav.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-03 klockan 10:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.