Utdelning vid fonder på Lysa!
Sök:

Utdelning vid fonder på Lysa!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emmy

ställde för sedan frågan: Utdelning vid fonder på Lysa!

Hej där,

Tack för ett superbra forum + podd!

Jag är ny till detta och undrar lite kring utdelning – gäller det också vid fondsparande på t.ex. Lysa? Hur vet man vad som ger utdelning och finns det något särskilt jag ska tänka kring det?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

När en fond får utdelningar (från aktier som ingår i fondens innehav) återinvesterar förvaltaren dem alltid i fonden igen. Det gäller oavsett vilka fonder det handlar om eller var man man har sitt fondsparande. Så inget särskilt man behöver tänka kring det.

Det finns dock några specialfonder som t.ex. vissa ETF:er som ger utdelningar på samma sätt som aktier och då får man återinvestera eller ta ut dem själv. Men när Lysa tidigare hade en sådan fond (Xact Sverige ETF) skötte Lysa återinvesteringar även för den.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag har själv fonder i min portfölj men jag har inte sett att det har blivit fler fondandelar, bara att fonderna har stigit ( i % ) sedan köptillfället. När kommer man att se att det återinvesteras i nya fonder igen?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Henric Borg

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-28 klockan 10:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.