Varför investera i indexfonder när du kan ha högutdelande aktier?
Sök:

Varför investera i indexfonder när du kan ha högutdelande aktier?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av ER

Den här artikeln publicerades 2017-05-10 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Varför investera i indexfonder när du kan ha högutdelande aktier?

Varför väljer man att investera i indexfonder när man kan köpa högutdelande aktier och varje år få bättre avkastning i form av utdelning oavsett aktiekurs?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej ER,

Om du köper en indexfond så får du avkastningen också. Utdelningar återinvesteras i fonden direkt. Dvs. t ex. Nordnets Superfond Svergie följer alltså ett återinvesterande OMXS30-index

Dvs t ex. Avanza Zero har aktier som köps in enligt OMXS30, men fonden följer SIX30 Return Index, vilket är ett återinvesterande index.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Som Martin skriver så får du således en samma utdelning och en bättre spridning med bra indexfonder. Dessutom kan man välja fonden ”Aktiespararna Direktavkastning” om man vill ha en fond som fokuserar på de aktierna med högst utdelning. Det finns många sådana internationella fonder också.

Min personliga upplevelse är att det är lite mycket trend i högutdelande aktier just nu. Det är liksom inget nytt under solen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-10 klockan 23:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.