% Utdelningen i indexfonder
Sök:

% Utdelningen i indexfonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lars Davidsson

ställde för sedan frågan: % Utdelningen i indexfonder

Hur räknar jag ut den årliga utdelningen i indexfonder?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Gissar att du menar hur man räknar ut hur mycket de underliggande bolagen i indexfonden delar ut? Eftersom fonder brukar återinvestera utdelningen i fonden istället för att dela ut till spararna är det väldigt svårt att veta exakt. En indexfond kan följa flera hundra aktier. Så vitt jag vet finns ingen formel för att räkna ut exakt vad utdelningen i fonden har varit utan den räknas direkt in i den totala avkastningen eftersom det återinvesteras. Man går alltså inte miste om någon utdelning, utan den kommer i annan form.

Utdelning i fonder i förhållande till utdelning i aktier

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-06 klockan 09:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.