Utdelningsaktier
Sök:

Utdelningsaktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av LN

ställde för sedan frågan: Utdelningsaktier

Hej, snabb fråga som jag inte fått något fullt svar på hittills.

Tänkte bygga en portfölj av utdelningsaktier att återinvestera utdelningar och månadsspar i. Bör jag har en portfölj med runt 30 enskilda aktier eller ska jag de stora investmentföretagen samt de andra stora bolagen?

Tacksam för alla svar!

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Sannolikheten för att du ska kunna slå genomsnittet på den marknaden du är aktiv på är mycket låg.

Välj ut ett par marknader som du vill vara verksam inom och börja med att investera i genomsnittet för de marknaderna (index).

vill du spekulera i enskilda bolag kan du köpa för max 10% av portföljen tills att du har lärt dig mer.

Indexfonderna återinvesterar utdelningarna till dig automatiskt så det medför inte några extra kostnader i form av courtage varje år.

 

Om du av någon anledning tror specifikt på företag med hög direktavkastning och Investmentbolag kan du ta rygg på fonderna:

aktiespararna direktavkastning A och

spiltan aktiefond Investmentbolag

 

men kom ihåg att historisk avkastning inte är någon garanti.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Du svarade dock inte på hans fråga?

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Elle

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej. Satsa på investmentbolagen. De har historiskt slagit svenska börsen och har möjligheter som småsparare inte har. Kvalitativ aktiv förvaltning och riskspridning till billig avgift. Många av bolagen pyntar utdelning. Lycka till

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Vilka investmentbolag fungerar bäst till just detta då?

Tack för svaren förresten!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Du kan köra LIKBIL: Latour, Investor, Kinnevik, Bure, Industrivärden och Lundbergs. En del föredrar den lite mindre och sportigare modell S, dvs Svolder.

  Varför är det så viktigt för dig att få utdelningar? Om man har aktier för flera miljoner då kan det vara kul att kunna säga att man lever på sina utdelningar, men jag förstår inte varför skulle en vanlig småsparare satsa uteslutande på utdelningsaktier? Det finns många bra aktier som inte ger några utdelningar överhuvudtaget. Och när man köper fonder läggs eventuella utdelningar till fonden automatiskt.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Tale

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-18 klockan 22:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.