Utdelningsaktier vs Fondsparande
Sök:

Utdelningsaktier vs Fondsparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Regina Degas

ställde för sedan frågan: Utdelningsaktier vs Fondsparande

Hej,

Jag är sugen på att skapa en ”pengamaskin” som skall lyftas när pension inträffar (ca 40år kvar). Vad anser ni är fördelarna vs nackdelarna med att använda sig av Fonder kontra utdelningsaktier?

Har ni några rekommendationer?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jan på denna blogg förespråkar fonder till sin pengamaskin, resonemang och tankar kan du läsa om i denna länk, det har skrivits flera inlägg på bloggen om ämnet aktier vs. fonder.

https://rikatillsammans.se/kategori/indexfonder/

Resonemanget bygger mycket på statistik, att det i slutändan är få personer som verkligen lyckas bättre än indexfonderna när de väljer egna aktier.

Jag personligen har både aktier och fonder i min pengamaskin. Jag tycker det är väldigt roligt med aktier och har ett stort intresse, lägger därför gärna mer tid på analys av enskilda bolag även om man kan automatisera sparandet i fonder och inte behöver lägga denna tid. Kanske kommer det i slutändan visa sig att jag hade tjänat mer på att ha hela mitt sparande i indexfonder, det får tiden utvisa!

Så vad som passar just dig bäst beror mycket på intresse. Är du väldigt intresserad av aktier, vill lägga ner tid och utbilda dig i ämnet för att göra analys och tror att du kan lyckas bättre än index? Eller känner du att du hellre lägger tiden på annat och känner att du vill följa index? Du tar själv beslutet, det bästa är att läsa och känna vad som passar just dig bäst.

Satsar du på utdelningsaktier vill jag tipsa om att inte enbart titta på att de har hög utdelning, utan titta på hela bolaget. Om de har hög utdelning men går ner så kan det ändå bli minus i slutändan.

Stort lycka till med sparandet, vad du än väljer!

Vänligen
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack så jättemycket för ditt inlägg! kommer nog köra en mix precis som du men med större volymer mot indexfond. Ha en bra dag

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Regina Degas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-06 klockan 13:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.