Utdelningsaktier
Sök:

Utdelningsaktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Liina

Den här artikeln publicerades 2017-05-18 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Utdelningsaktier

Jag vet inte riktigt vilka faktorer jag ska titta på när jag söker stabila utdelningsaktier. Har du tips på hur jag ska gallra fram dessa eller ännu hellre tips på kanske fem sådana aktier! Jag vet att du inte får ge köpråd men tips och tankar är ju inte köpråd! Sällar mig till mängden som tackar för din EXTREMT bra sida!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Liina,
Jag kan tipsa om lite från di.se.
Det finns långt mycket mer att läsa, googla på t ex. ”utdelningsaktier site:di.se” så finns det lite filmklipp från Börsmorgon, och en hel del artiklar (vissa bakom betalvägg dock).

”Den som vill skörda utdelningar till våren kan börja botanisera bland pålitliga högavkastare redan nu. Privata Affärers Placeringsguide sållar fram en höstportfölj i den senaste utgåvan.

Portföljen består av tio aktier som ger en förväntad direktavkastning på 5,5 procent om man köper lika mycket i varje bolag. De har dessutom goda chanser att ge bra avkastning på sex månaders sikt, enligt tidningen.
Vid urvalet har Placeringsguiden inte enbart tittat på direktavkastningen utan även vägt in stabiliteten i utdelningarna och dessutom gjort en branschfördelning så att portföljen inte ska bli för tung i någon enskild sektor.

Högsta direktavkastningen i portföljen ger teleoperatören Telia Sonera, med 6,7 procent, följt av bemannaren SJR, banken SEB, verkstadsbolaget Sandvik, byggjätten NCC och klädbolaget MQ, som ger 5,3 procents direktavkastning. Även it-konsulten Hiq, telekomjätten Ericsson, fastighetsbolaget Diös och it-konsulten Avega tar plats Placeringsguidens portfölj.”

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-18 klockan 13:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂