Utdelningsaktier
Sök:

Utdelningsaktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Liina

ställde för sedan frågan: Utdelningsaktier

Jag vet inte riktigt vilka faktorer jag ska titta på när jag söker stabila utdelningsaktier. Har du tips på hur jag ska gallra fram dessa eller ännu hellre tips på kanske fem sådana aktier! Jag vet att du inte får ge köpråd men tips och tankar är ju inte köpråd! Sällar mig till mängden som tackar för din EXTREMT bra sida!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Liina,
Jag kan tipsa om lite från di.se.
Det finns långt mycket mer att läsa, googla på t ex. ”utdelningsaktier site:di.se” så finns det lite filmklipp från Börsmorgon, och en hel del artiklar (vissa bakom betalvägg dock).

”Den som vill skörda utdelningar till våren kan börja botanisera bland pålitliga högavkastare redan nu. Privata Affärers Placeringsguide sållar fram en höstportfölj i den senaste utgåvan.

Portföljen består av tio aktier som ger en förväntad direktavkastning på 5,5 procent om man köper lika mycket i varje bolag. De har dessutom goda chanser att ge bra avkastning på sex månaders sikt, enligt tidningen.
Vid urvalet har Placeringsguiden inte enbart tittat på direktavkastningen utan även vägt in stabiliteten i utdelningarna och dessutom gjort en branschfördelning så att portföljen inte ska bli för tung i någon enskild sektor.

Högsta direktavkastningen i portföljen ger teleoperatören Telia Sonera, med 6,7 procent, följt av bemannaren SJR, banken SEB, verkstadsbolaget Sandvik, byggjätten NCC och klädbolaget MQ, som ger 5,3 procents direktavkastning. Även it-konsulten Hiq, telekomjätten Ericsson, fastighetsbolaget Diös och it-konsulten Avega tar plats Placeringsguidens portfölj.”

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.