Utdelningsfonder
Sök:

Utdelningsfonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jesper

ställde för sedan frågan: Utdelningsfonder

Hej!

Jag sitter och funderar på om det är en bra idé att investera i utdelningsfonder eller aktier med utdelnings.

Om så är fallet finns det någon fördel med att investera i till exempel amerikanska månadsutdelare eller blir det i längden bättre om man investerar i till exempel kvartalsutdelare.

Tacksam för svar och idéer!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

 

Utdelningen i procent som ett bolag ger är lika hög oavsett om man får den en gång om året eller en gång i månaden, så man tjänar inte mer på månadsutdelare. Däremot så får man ju då utdelningen oftare men mindre varje gång än om allt kommit i en klumpsumma. Så tänker man enbart på hur mycket pengar man får är det inte en viktig faktor. Mer en smaksak och att man kan tycka det är trevligt med utdelning en gång i månaden t.ex!

 

Vänliga hälsningar

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-02 klockan 08:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.