Utdelningsportfölj
Sök:

Utdelningsportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av LN

ställde för sedan frågan: Utdelningsportfölj

Hejsan alla, jag försöker bygga en utdelningsportfölj att spara på väldigt lång sikt i (ungefär 40-45 år). Det enda problemet är att jag inte lyckas hitta några stabila utdelningsaktier som faktiskt utvecklas. Jag har inga problem att hitta ”avkastningsaktier” men hittar inga utdelningsaktier.

Har ni några förslag eller några tankar om hur jag bör tänka?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

På avanza kan du gå in på Aktielistan, sedan klickar du på Direktavk. %. Den rangordnar från mest till lägst utdelning.

Vissa kan bara ge utdelning för tillfället, och inte klassas som utdelningsaktier.

Vilka aktier som är bra får man göra sin egna forskning på.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Att hitta bolag som delar ut pengar under 40-45 år och som även har en bra kursutveckling kan vara en stor utmaning. Problemet sker när bolag börjar dela ut pengar, då kommer bolaget inte få samma tillväxt längre eftersom stora delar av vinsten delas ut till aktieägarna.
  Egentligen så spelar inte utdelning någon roll då dessa pengar kanske hade gjort sig bättre i bolaget och fått en bättre tillväxt som sedan visat sig i aktiekursen istället. Men visst, att få utdelning kan vara en skön känsla.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-16 klockan 09:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.