Utdelningsportfölj
Sök:

Utdelningsportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av LN

ställde för sedan frågan: Utdelningsportfölj

Hej, snabb fråga som jag inte fått något bra svar på hitils:

Tänkte bygga en portfölj av utdelningsaktier att återinvestera utdelningar och månadsspar i. Bör jag har en portfölj med runt 30 enskilda aktier eller ska jag de stora investmentföretagen samt några andra stora bolag?

Tacksam för alla svar!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har både en portfölj på ca 25 utdelningsbolag och en med 4 investmentbolag sedan rätt lång tid tillbaka. Investmentbolagen har gått mycket bättre. Jag funderar på att sälja av min utdelningsportfölj när tillfälle ges. Med den börsutveckling som vi har just nu tror jag det tillfället inte ligger så långt borta.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tror du det är värt att köpa en portfölj på runt 25-30 aktier i dessa tider eller bör jag vänta eller bara köpa några bra investmentbolag? Vad tycker du?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    LN

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det finns nåt som kallas för utdelningskungarna i USA som har ökat utdelningarna varje år i minst 50 år typ Colgate och Coca cola

 

https://www.simplysafedividends.com/intelligent-income/posts/41-dividend-kings

som du kan se så rasade dom här företagen med 14% under finanskrisen medans s&p 500 rasade 37 % och har överpresterat index sedan 1990. Så vill du bygga en bra utdelningsportfölj med fin utdelningstillväxt så är det USA som gäller.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-19 klockan 09:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.