Utdelningsportfölj
Sök:

Utdelningsportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jesper

ställde för sedan frågan: Utdelningsportfölj

Hej!

 

Jag sitter och funderar på vad som skulle vara passande att ha i en utdelningsportfölj med regelbundet sparande och ett väldigt långsiktigt tänk.

Är det fonder som är säkrast att spara i då? Och i så fall vilka är lämpliga att kika på?

 

Vänliga hälsningar

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

 

När man pratar om utdelningsportföljer pratar man ofta om aktier då man då får utdelningen direkt in på sin depå och därefter kan antingen ta ut de pengarna eller köpa fler aktier med. I aktiefonder kan det finnas bolag som ger utdelning, det brukar dock gå direkt in i fonden och hamnar inte på din depå som pengar du kan använda. Så vad som är lämpligast beror på varför du vill ha utdelningsfokus!

 

Gällande säkerhet så är båda att köpa enskilda aktier och fonder en risk. En skillnad är att en aktiefond innehåller minst sexton olika bolag (ofta flera hundra) och därmed har du automatiskt en riskspridning. På lång sikt rekommenderas ändå aktier/aktiefonder, trots att det är en annan risk än räntor.

Något som rekommenderas av Jan här på bloggen är indexfonder, i t.ex. detta inlägg kan du se vilka fonder han gillar.

 

Bästa fonderna 2020 | Tips på bra indexfonder och räntefonder

Lycka till med sparandet!

Vänliga hälsningar

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-05 klockan 10:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.