uthyrning av två bostadsrätter (??)
Sök:

uthyrning av två bostadsrätter (??)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marko Dedic

ställde för sedan frågan: uthyrning av två bostadsrätter (??)

Hej!

Jag bor i Stockholm och går i tankar på att köpa 2 bostadsrätter, en för att bo i, den andra för att hyra ut i några år tills att mina barn har fyllt 18.

Även den första lägenheten kan jag tänka mig att hyra ut när jag befinner mig utomlands, på semester eller liknande.

Går det att göra så?

/Marko

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,
De flesta stadgar i BRF:er reglerar hur du får hyra ut dem. Generellt sett kan man säga att du inte får hyra ut i mer än 6 månader.

Sedan skattar du ganska kraftigt efter en viss summa (tror det är typ 50 000-60 000kr/år som är skattefritt).

Så visst kan det gå, men du kommer inte att få göra det.

//Martin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tror Martin är lite väl negativ till möjligheterna här. Men det är som sagt upp till varje enskild brf. Reglerna har ju också ändrats för ett par år sedan så att det skall bli lättare att hyra ut. Så länge du har något skäl skall det inte vara något problem att hyra ut några år. Men kanske bäst att höra med styrelsen i just den förening du tänker köpa i innan du köper.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det är fortfarande 6 månader som gäller för de flesta BRFer (men det behöver ju inte vara ett problem om man köper i rätt BRF). I övrigt är det mycket enklare, man kan använda t ex. ekonomi som ett skäl, och det är inte absoluta tal som räknas utan det räcker med känslan :-).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin K
 2. Vit pil

  Hmm ett år i taget har det varit i de BRFer jag bott i, men har de flesta 6 månader i taget så får jag tro på det :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-18 klockan 16:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.