Uthyrning vid sammanslagning av bostadsrätter
Sök:

Uthyrning vid sammanslagning av bostadsrätter

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton

ställde för sedan frågan: Uthyrning vid sammanslagning av bostadsrätter

Hej!

Vad gäller vid uthyrning av två stycken sammanslagna lägenheter (T.ex. en 1:a & 2:a hopslagna)?Den säljes som en en 3:a hos mäklaren och har 2st entrédörrar.

Huvudfrågan: är det möjligt att hyra ut den ena delen av lägenheten utan att det klassas som uthyrning i andra hand? Att vi endast har en inneboende?

 

Låt säga att väggen som är uppslagen mellan lägenheterna får en innerdörr som avskiljer lägenheterna, och det gamla köket installeras åter igen (Badrum finns redan i båda lägenheterna). Kan man fortfarande räkna uthyrningen som inneboende?

Tacksam för svar, mvh Anton.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

I bostadsrättsföreningarnas stadgar brukar det stå att en omfattande ombyggnad av bostadsrätten måste godkännas av föreningens styrelse.

Stäm av dina planer med styrelsen helt enkelt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-16 klockan 18:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.